Wissen  Wissen

Forel

Vissen op forel

Vissen op forel kan men in de natuurlijke wateren en rivieren, en in wateren die zijn aangelegd. Het laatst genoemde is de meest voorkomende manier in Nederland. In Nederland zijn namelijk nog niet zoveel wateren die geschikt zijn voor het gericht vissen op forel. Dit is een issue waar Sportvisserij Nederland mee bezig is d.m.v. visuitzetting.

Forellenvijvers

Tegenwoordig zijn er in het hele land forellenvijvers aangelegd waar men meestal tegen betaling een dagdeel mag vissen. In deze vijvers worden dan forellen losgelaten die men er vervolgens weer kan vangen. Let wel dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Het ligt in ieder geval niet altijd aan de visser! Dat men een dag wat slechter vangt kan vele oorzaken hebben. Toch zijn er diverse manieren van vissen die speciaal zijn ontwikkeld voor het vissen op forel. Denk bijvoorbeeld aan het Sbirolino of het Tremarella vissen. De producten voor het maken van desbetreffende montages kunt u natuurlijk allemaal vinden in onze rijk gevulde webshop.

Aassoorten voor vissen op forel

De aassoorten die men gebruikt voor het vissen op forel zijn meestal maden, wormen, meelwormen en wasmotten. Een veel gebruikt aas is: Powerbait, dit is een foreldeeg in vele kleuren en geuren. De foreldeeg of powerbait kan men vormen in een malletje of met de hand. Door de vorm van het aas zal dit gaan draaien tijdens het binnenvissen. De forel zal hierdoor sneller aanbijten. Graag geven wij u ook een tip mee: vis actief! Dit levert altijd meer forellen op.

Hengels voor forel

Bij Eurotackle vindt u ook diverse hengelsportproducten van toonaangevende merken die geschikt zijn voor het vissen op forel. Een kleine greep uit de mogelijkheden: