Wissen  Wissen

Combo's

TOON PER PAGINA 
TOON PER PAGINA 

Alles wat u nodig heeft om te vissen op karper

In deze categorie gaat u alle karperspullen vinden om het uzelf comfortabel en gemakkelijk te maken tijdens het vissen op karper. Karpervissen is een spannende manier van vissen, het is namelijk een vissoort waarbij u exemplaren kunt vangen van 30 kg en meer. Voor het verblijf aan de waterkant tijdens het karpervissen kunt u in een stoel gaan zitten en wachten op een beet, maar u kunt ook struinend gaan vissen.

Struinend vissen op de karper

Met struinend vissen gaat men actief op zoek naar de karper, men verplaatst zich regelmatig en vist zo verschillende stekken af. Het is dan ook belangrijk dat men voor het struinend vissen mobiel blijft en gemakkelijk kan lopen. Hier heeft men veel producten voor ontwikkeld namelijk: tassen en opbergsystemen, compacte karperhengels, korte schepnetten, maar ook warmtepakken laarzen en regenpakken die zorgen dat u zich warm, droog en op uw gemak voelt tijdens uw vissessie. Al deze artikelen kunt u in onze webshop vinden, of het nu gaat om een hengel, een molen, een haak of een boilie waarmee u deze sterke vis kunt verleiden. Natuurlijk vangt u de karper ook wel eens als bijvangst tijdens het vissen op witvis of zelfs tijdens het roofvissen.

Het mooiste is echter wanneer u zich er helemaal op toelegt om deze vis te gaan vangen, en dit gaat meestal gepaard met veel tijd.

  • Bezoeken van de wateren
  • Het in kaart brengen van dieptes van een water
  • Waar houdt de karper zich op
  • Het natuurlijke voedsel aanbod
  • Hoeveel is de bezetting van een vijver, kanaal of rivier
  • Wanneer is de karper actief 
  • Wordt er veel op gevist ( vaak moet men dan de rig-montages en het aas veranderen)
  • enz.

Het aas voor het vangen van de vis en wat u nodig heeft

Het natuurlijke voedsel van de karper zal voornamelijk uit kreeftjes, mossels, waterplanten, enzovoort bestaan. Men vangt karper dan ook meestal met imitaties van wormen maden en mais, maar hoofdzakelijk wordt de karper met natuurlijk aas als maďs, boilies, echte wormen en maden, pellets, maar ook hondenbrokken zelfs frikadel en frites gevangen. De karper is namelijk een alleseter en zal niet veel aan zijn neus voorbij laten gaan.

U heeft nodig: een sterke karperhengel of een penhengel, een goede molen, een schepnet en natuurlijk een sterke vislijn, waarmee u de karper veilig in het schepnet kunt krijgen. Zorg er te allen tijde voor dat de vis zo min mogelijk wordt beschadigd.

Om de gevangen vis niet te beschadigen behoort een onthaakmat en ontsmettingsmiddel tot de standaarduitrusting van de karpervisser.