Lijnen

Lijnen

Tevens een zeer belangrijk product in de karpervisserij is de vislijn. Deze wordt voor u opgespoeld op een molen. Het geeft verschillende diameters, vanaf zo'n 0.30mm wordt 
het interessant voor karpervissers. Zo gebruik je op een kleiner water tussen de 0.30mm en 0.35mm. Ga je op grotere wateren zoals in frankrijk of op rivieren en kanalen gebruik dan zo rond de 0.40mm. De karpers die hier vaak zitten zijn sterker en zijn vaak van groter formaat.

Ook kan men met gevlocten lijnen vissen. Dit is een vislijn die wordt geweven met bijvoorbeeld 8 enkele touwtjes dit vormt dan een gevlochten dyneema. De sterkte bij deze lijn is aanzienlijker hoger als by gewone nylon lijnen. 

Daarnaast is er nog fluorocarbon, dit is een nylon lijn die vrijwel onzichtbaar is in het water. Deze wordt vaak gebruikt bij een voorslag. Eurotackle biedt lijnen in de volgende merken:
shimano, X-Line, Spiderwire, Technium, G-Line, Paralelium, Ashima Gangster, Korda Touchdown, Korda Subline, Apex Braid, Kontour, Lazer Shogun, Tornado, Tribal, Gorilla, Tubertini, Fox Exocet, Power Pr