Wissen  Wissen

Roofvis

Vissen op diverse soorten roofvis

Een categorie waar menig vissers hart sneller van gaat slaan! Het is namelijk een zeer spannende manier van vissen zowel aan de kant als in de boot of belly boat. De roofvissen die men in Nederland aantreft zijn meestal de baars, roofblei, snoek, snoekbaars en meerval. Dit zijn dan ook de roofvissen waarop de roofvisser in Nederland vist. Roofvissen leven van vissen, kikkers, salamanders, muizen, ratten, en zelfs watervogels en vogels.

Hoe een roofvis te vangen?

Een aantal jaren geleden werd er veel met levend aas op roofvis gevist, maar dit is nu verboden! Dit wil echter niet zeggen dat men de roofvis nu niet meer kan vangen. Tegenwoordig is het aanbod van kunstaas namelijk zoveel meer en beter geworden dat men zelfs beter met kunstaas kan vissen.

Het is een visserij waar men niet veel voor nodig heeft, en kan voor een uurtje al redelijk effectief zijn. Dit is dan ook de reden dat veel vissers voor deze manier van vissen kiezen. Met een spinhengel, molen met nylon en wat kunstaas kan men aan de slag! Uiteraard bieden wij nog andere (vaste) hengels aan die geschikt zijn voor het vissen op roofvissen.

Artikelen kopen in de webshop

Al deze artikelen kunt u dan ook vinden in de webshop, waarbij de voorraad continu wordt bijgehouden. Elk gewenst artikel voor het vissen op de roofvis kan hier besteld worden.