Hengels

Karperhengel

Een karperhengel is simpelgezegd een hengel die afgestemd is op het karpervissen. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. U kunt op een karper vissen met een vaste stok of een werphengel. Deze laatste optie wordt tegenwoordig het meest gebruikt. De werphengel is een hengel die voorzien is van een reelhouder en diverse ogen en kan verdeeld worden in diverse soorten. Denk daarbij aan een feeder, penhengel en een karperhengel met kurk, duplon of shrinktube. Eurotackle gaat samen met u op zoek naar de karperhengel die het best bij u past.

Lees meer >

Op deze manier gebruikt u een feeder als karperhengel

U als visser bepaalt uiteindelijk welke kaperhengel u aanschaft. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden op welke manier de hengel ingezet wordt. Bij het feedervissen heeft men een werphengel die meestal van toppen kan wisselen. Op die manier kan de karperhengel gebruikt worden in diverse soorten langzaam- en snelstromende wateren. Denk daarbij aan kanalen en vijvers. Daarnaast kan er eenvoudig gevist worden op zowel kleine als grote vissen.

Aas in combinatie met een feeder

Met de feederhengel maakt men gebruik van een voerkorfje of van een feeder die gevuld wordt met voer. Ook is het mogelijk om maden steeds op een van tevoren vastgestelde plaats te werpen. Zo maakt men op een plaats een voerstek die hoogst waarschijnlijk door de karper bezocht wordt. Wat de weg naar succes is? Steeds het voer blijven aanvullen. Op die manier zal een beet niet lang uitblijven.

Hier denkt u aan als u met een penhengel op karpers gaat vissen

Wanneer u gaat vissen met de penhengel maakt u gebruik van een hengel die meestal 12 of 13 ft (tussen 3,5 en 4 m) lang is. De hengel is ook weer voorzien van ogen en een reelhouder. De blank is meestal zachter van actie, denk hierbij aan 1 lb, 1,25 lb of 1,5 lb. Als u vist met de pen (dobber), wordt dit ook wel struinen genoemd. Zo maakt u op diverse plaatsen een voerstekje en gaat deze allemaal struinend af. Heeft u een karper gevangen? Dan loopt u vervolgens weer door naar de volgende stek. Dit proces kunt u zo vaak herhalen als u wilt.

Zo gebruik u de speciale kaperhengel

Natuurlijk kunt u met een karperhengel perfect op karpers vissen. Vijftien jaar geleden werden hiervoor meestal hengels genomen met een lb-waarde van 1½ of 1¾, maar tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van hoeveelheden variërend tussen de 2 en de 3,5 lb. De hogere klasse neemt u voor de verre afstanden en de zware gewichten die geworpen worden. Wel is het een passievere vorm van vissen op karper, die meestal meer tijd vergt.

Bestel iedere soort karperhengel eenvoudig online of kom langs in de winkel

Wilt u een karper vangen met een feeder, penhengel of karperhengel? Of bent u op zoek naar bijpassende kleding of de beste aanbiedingen? Ga voor het beste resultaat. Graag helpt ons team u in het maken van uw keuze. Kom langs in onze winkel in Venlo of Roermond of neem contact met ons op via +31 (0)77 35 42 128. Weet u al welke hengel uw wilt? Bestel dan eenvoudig uw materiaal online via onze webshop.

TOON PER PAGINA
TOON PER PAGINA