Onderlijn materiaal

Onderlijnmateriaal voor het vissen op karper

Het kost enige moeite maar het loont om zelf je karper onderlijnen en leaders te maken. Het zelf knopen van onderlijnen en leaders heeft nog een ander voordeel en dat is dat je ze kunt aanpassen aan de omstandigheden van het water waar je vist. En je kunt zelf bepalen welke materialen zoals wartels, en haken je gaat gebruiken voor het samenstellen van je onderlijn. Belangrijk voor als je zelf knoopt of koopt is dat ze perfekt zijn. Dit bepaalt namelijk of de vis in het net belandt. Alle spullen voor het knopen van je rigs en leaders kun je in onze webshop vinden. Wij bieden merken aan als Fox, Korda, PB products en Nash.

Karper onderlijnmateriaal

Hooklink materiaal zijn er in verschillende soorten, elk materiaal heeft zijn eigenschappen en bepalen waar ze voor gebruikt kunnen worden. Een paar voorbeelden van onderlijnmaterialen die geschikt kunnen zijn voor jouw zelfgemaakte onderlijnen zijn: Coated Hooklink: Deze lijnen zijn voorzien van een coating waardoor ze stugger zijn. Gecoate onderlijn wordt vaak gebruikt om combi rigs van te maken, je stript het onderste gedeelte van de coating. Hierdoor wordt de soepele kern van de lijn zichtbaar. Aan dit gedeelte bevestig je de haak, door de soepelheid van dit gedeelte van de lijn kan de haak vrijer bewegen en dus beter prikken. Braided Hooklink: Dit gevlochten lijn is meestal uit zichzelf vrij soepel en handig te knopen. Het kan ook fluoro carbon deze heeft als eigenschap dat het iets lastiger te knopen is omdat het stijver is maar daarintegen onder water nauwelijks zichtbaar.

Lees meer/minder

Leadermateriaal

Zelf leaders maken kan door gebruik te maken van eeen splicing needle of een trekveer. Leaders maakt je meestal met Leadcore leader materiaal dit is voorzien van een loodkern die op de plaatsen waar de lussen komen wordt verwijderd. Met de splicing needle haal je op de plaats waar de loodkern is verwijderd het onderlijnmateriaal terugzodat zich een lus vormt. De loodkern in dit leadermateriaal zorgt ervoor da de leader goed zinkt en vlak op de bodem ligt.

Karpervissen met Eurotackle

Zelfgemaakte of gekochte onderlijnen of leaders moeten van de beste materialen gemaakt zijn. De beste keuze om onderlijnen en leaders te maken of te kopen vind je natuurlijk bij Eurotackle. Daarnaast is het ook handig om te zorgen dat je andere hengelsport benodigdheden in orde zijn.

Groot assortiment onderlijnmateriaal voor de karpervisser!

Eurotackle biedt een zeer ruim assortiment aan onderlijmateriaal voor het karpervissen. Wij hebben merken te koop zoals Fox, PB Products, Nash, Korda en nog veel meer a-merken!

Onderlijmateriaal voor het vissen op karper, koop je natuurlijk bij Eurotackle. Wij hebben een groot assortiment en versturen je pakket dezelfde dag weg indien op voorraad. Neem een kijk in ons uitgebreide assortiment aan onderlijnmateriaal en kies de beste maat voor de juiste visserij.

Heb je nog vragen aan ons team? Dan kan je ons telefonisch of via e-mail bereiken. Ook kan je ons bezoeken in onze hengelsport winkel in Roermond. Al onze contactgegevens staan in de footer onderaan deze pagina!

TOON PER PAGINA
TOON PER PAGINA