Aas & Voer

Visaas, boilies, haakaas en meer

Als je wilt dat een vis hapt is het belangrijk dat je een verleidelijk visaas gebruikt. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel typen aas om uit te kiezen. Van boilies en pellets tot foreldeeg, klein haakaas en Pop-ups & Wafters . En ze zijn nog eens in de meest gevarieerde smaken te koop ook. Het lijkt een verkooptruuc maar je kan zelfs aas met aardbeien smaak kopen. Maar toch blijkt uit het testen met aparte smaken dat vissen soms ook wel een zoetekauw kunnen zijn!

Boilies kopen doe je bij Eurotackle

Boilies zijn gekookte ronde kogels van deeg waar andere ingrediënten en smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Ze zijn erg populair bij karpervissers maar ook witvissers gebruiken ze graag. Als je boilies wilt kopen zijn er veel verschillende typen waar je uit kan kiezen. Ze verschillen enorm in smaak en diameter. Zo kan je ze zo klein kopen als 6mm, maar ook zo groot als 30mm. De kleinere varianten worden ookwel mini boilies genoemd en zijn populair bij witvissers. De karpervisser gebruikt liever een boilie tussen de 14 en 25mm.

Lees meer/minder

Pellets als haakaas

Pellets zijn steeds populairder als haakaas. Deze worden niet direct op de haak geprikt maar zijn te bevestigen met een baitband. Het is een goedkoop type aas, een zakje voor een paar euro geeft je genoeg voor een lange tijd vissen. Ook zijn pellets erg geschikt als lokvoer.

Gebruik foreldeeg wanneer je op forel vist

Onder de forelvissers is foreldeeg het meest gebruikte aassoort. Het is een type deeg waar de forel gek op is en is in vele smaken te krijgen. Het is zo succesvol als lokmiddel voor de forel dat het ook wel troutbait genoemd wordt. De kleur is ook belangrijk, als het een lichte dag is kan je het beste donker foreldeeg gebruiken en in de schaduw gebruik je een fel kleurtje. Contrast is ‘the name of the game’. Met foreldeeg heb jij binnen een mum van tijd een forel aan de haak!

Maar er zijn nog veel meer typen aas te vinden bij Eurotackle. Bekijk dus op jouw gemak ons uitgebreide assortiment aan aas. Heb je toch nog vragen over welk type aas het best geschikt is voor jouw visserij? Neem dan gerust contact op met ons team, zij zijn telefonisch of via e-mail bereiken. Ook kan je ons bezoeken in onze hengelsport winkel in Roermond. Al onze contactgegevens staan in de footer onderaan deze pagina!

TOON PER PAGINA
TOON PER PAGINA