Forel
Forel
Eerder door jou bekeken
Wat komt er kijken bij forelvissen?
Forel was altijd al een populaire vangst in België, maar is nu ook steeds vaker te vangen in het zuiden van Nederland. Ook zijn er forelvijvers waar de forel is uitgezet. Hier kan je tegen betaling een dagje komen vissen. Of je het nou in de natuur doet of bij een forelvijver, je wilt goed voorbereid zijn. Wat heb je precies nodig? Lees snel verder.
Kies een forelhengel
De forel is niet een vis die snel bijt. Hij laat zich niet snel verleiden voor een aanbeet. Het is dus een goed idee om een hengel te gebruiken waarbij je de aanbeet dus goed kan voelen. Kies een hengel uit onze forelhengel selectie als je zeker wilt weten dat je de aanbeten voelt.
Lees meer/minder
Het type lijn
De drie typen lijn die je kunt gebruiken voor een forel zijn: nylon, gevlochten en fluorocarbon. Nylon is erg populair onder forelvissers door de rek die er in zit. Deze rek zorgt dat de klappen van een spartelende forel goed op te vangen zijn. Maar er zijn ook forelvissers die het liefst werken met fluorocarbon. Deze lijnen zijn ontzettend moeilijk zichtbaar onderwater. De forel heeft goede ogen, daarom is het aan te raden om een moeilijk zichtbare lijn te gebruiken.
Gebruik foreldeeg bij het vissen op forel
Foreldeeg (of troutbait) is verreweg de meest gebruikte aassoort om op forel te vissen. Foreldeeg is een deegsoort waar forellen helemaal wild van worden. Het is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Zorg dat je een kleur kiest die contrasteert in het water. Zo heb je die forel een stuk sneller te pakken.
Kijk eens rustig door ons assortiment om alles te vinden dat je nodig hebt bij het vissen op forel. molens en dobbers tot flavours en haken, bij Eurotackle hebben we precies hetgene wat jij nodig hebt!
Heb je nog vragen over forelvissen? Neem dan gerust contact op met ons team, zij zijn telefonisch of via e-mail bereiken. Ook kan je ons bezoeken in onze hengelsport winkel in Roermond. Al onze contactgegevens staan in de footer onderaan deze pagina!