Hengels

Welk type hengel is geschikt voor jou?

Als je serieus bent over vissen, dan moet je ook serieus zijn over de hengel. Voor een goede vangst is het belangrijk een betrouwbare hengel te gebruiken. Er zijn ontzettend veel type hengels, maar ze vallen allemaal onder twee categorieën. Vaste hengels en werphengels. Vaste hengels komen erg veel voor in Nederland. Maar bij sportvissers is vooral de werphengel erg geliefd.

De vaste en de werphengel

Een vaste hengel bestaat uit één geheel met een flexibel uiteinde. De vislijn wordt aan het uiteinde vastgemaakt. De flexibiliteit van de hengel zorgt voor de worp. Vaste hengels kunnen vele meters lang zijn. Ze zijn simpel te gebruiken en zorgen dus voor een rustige viservaring.

Lees meer/minder

Bij een werphengel loopt de vislijn langs de geleideogen van de hengel omlaag naar de molen. Daar windt de vislijn zich om de spoel. Wanneer met een werphengel geworpen wordt, zal de lijn zich van de spoel ontwinden. Zo kan er erg ver geworpen worden. Vandaar ook de naam.

Enorme variatie aan vishengels

Onder de categorieën hengels is er een groot scala aan hengels te vinden. Zo heb je de baitcasting hengel, die speciaal op baitcasting reels is afgesteld. Dit type is geschikt om over grote afstand te werpen. De karperhengel is zeer geschikt, zoals de naam doet vermoeden, om karpers mee te vangen.

Voor het roofvissen is de spinhengel erg populair. Dit type is speciaal gemaakt voor het vissen met kunstaas. De spinhengel is stijf en niet al te lang, zo is het makkelijker om de aanbeten van de vissen te kunnen voelen. Als je van plan bent om te gaan vissen op het strand kan je het beste gaan voor een strandhengel. Ook dit type is in staat erg ver te werpen en beschikt vaak over een surfcaster molen.

Er zijn nog veel meer type hengels. Bij Eurotackle hebben wij een enorme ruime selectie. Neem een kijk in ons assortiment en kies de hengel die het beste bij jou past!

Heb je nog vragen aan ons team? Dan kan je ons telefonisch of via e-mail bereiken. Ook kan je ons bezoeken in onze hengelsport winkel in Roermond. Al onze contactgegevens staan in de footer onderaan deze pagina!

TOON PER PAGINA
TOON PER PAGINA