Karperhengels

Wil jij op karper gaan vissen ? Koop je karperhengel bij Eurotackle, ruime keuze Bij Eurotackle

Voor het vissen op karper zijn er verschillende karperhengels te koop. De lengte en de testcurve wordt vaak uitgekozen op de situatie waar je wil gaan vissen. voor het vissen op vijvers, kanalen, en korte afstanden kan je gebruik maken van hengels die een test curve hebben tussen de 2.75lb en de 3,00 LB. Voor het vissen op grote vijvers kanalen, rivieren en het buitenland kun je het beste kiezen voor een sterkte van 3.0 tot 3.5LB . Korte hengels zijn gemakkelijk mee te nemen en voor het vissen op vijvers en kanaal zijn ze lang genoeg om de werpafstanden te halen. Wanneer je gaat vissen op grote wateren en rivieren dan heeft men meer aan een hengel die voldoende lengte heeft 3.60 meter (12ft), en een hogere test curve 3-3.5lb.

Lees meer/minder

De testcurve is ook van belang bij het uitkiezen van je karperlood. Als voorbeeld, een 200 grams loodje kun je niet werpen met een hengel waar een testcurve op zit van 2.75lb. 

Naast de lengte en testcurve van karperhengels zijn er ook een aantal andere aspecten die bij een karperhengel aan bod komen. Zo is bijvoorbeeld de houder voor een karpermolen vaak uitgevoerd met een kurken, duplon of full shrink handgreep. Een gedeeld handvat wordt vaak abbreviated genoemd. 

Om ver te kunnen werpen met een karperhengel is een goede karpermolen vaak van groot belang, een ander belangrijk component aan een karperhengel is het startoog. Deze zijn in de meeste gevallen verkrijgbaar in 30mm, 40mm of een 50mm startoog. Bij 50mm heeft de karperlijn heel weinig weerstand waardoor je een stuk verder kunt werpen.

Telescoophengels zijn mooi inzetbaar wanneer je op vakantie gaat en weinig ruimte heeft voor het meenemen van lange hengels en veel hengelsport materiaal.

Kies de karperhengel die het beste bij jou past

Ben jij van plan te gaan karpervissen? Dan kan je het beste kiezen voor een kwalitatief goede karper hengel. Deze hengels zijn bij eurotackle in ruime keus verkrijgbaar.

Weet jij precies welke hengel je nodig hebt? Bij Eurotackle kan je voor elk type terecht. Maar ook als je behoefte hebt aan jerkbait hengels, Baitcasthengels of andere soorten hengels zoals combo sets, strandhengels en nog veel meer, bij Eurotackle kan je met alles uit de voeten.

Heb je nog vragen aan ons team? Dan kan je ons telefonisch of via e-mail bereiken. Ook kan je ons bezoeken in onze hengelsport winkel in Roermond. Al onze contactgegevens staan in de footer onderaan deze pagina!

TOON PER PAGINA
TOON PER PAGINA